19 Haziran 2013 Çarşamba

E TİCARETTE VERGİ SİSTEMİ NASILDIR?

                                                                           E TİCARETTE VERGİ SİSTEMİ

Elektronik  ticarette vergilendirme konusu genelde akılları karıştıran bir konudur. Ancak aslında elektronik ticareti normal bir ticaret şekli olarak düşündüğümüzde ve ticarette sağlanan mal ve hizmetlerin reel, alıcıların da gerçek insanlar olduğunu aklımızdan çıkarmazsak hem e ticaret hakkındaki bir çok soru cevap bulacak, hem de e ticarette ki etik kurallara uymakta hiç mi hiç zorlanmayacağız.

Ticaretin elektronik ortamda yapılıyor olması hiç bir yasal yükümlülüğü ortadan kaldırmadığı gibi vergi yükümlülüğünü de ortadan kaldırmaz.
E ticarette katma değer vergisi aynen diğer fiziksel ticarette ki vergilendirme biçimiyle alınır. E ticarette ürün veya hizmetin fiziksel olarak alıcıya ulaşmasından sonra ürün için  belirlenen yüzde miktarındaki  vergi devlete ödenir.


E ticaretin fiziksel ticaretten hiç bir farkı olmadığını idrak edemeyen e ticaret girişimcileri vergi konusunu da askıya almıştı.Günümüze kadar e ticarette vergi konusunda yaşanan sıkıntılar maliye bakanlığını harekete geçirdi.Artık maliye bakanlığı e ticaret girişimcilerinin vergilendirilmesi hakkında yeni bir uygulama başlattı.

Bu  uygulama kapsamında kullanılacak olan robot yazılımlar e ticaret yapıp vergi yükümlülüğünü yerine getirmeyen girişimcilerin sitelerini tespit edecek ve ilk tespitin de site sahibine bir uyarı gönderecek.
İkinci tespitinde  bir uyarı daha  gönderecek üçüncü kez robot yazılımların uyarı gönderdiği e ticaret siteleri başka bir uyarı gönderilmeksizin kapatılacak.
Bu konuyla ilgili habere buradan ulaşabilirsiniz. E ticaret yapıyorsanız eğer herhangi bir vergi yükümlülüğünüzün olup olmadığını öğrenmek için buraya tıklayın. E ticaret yapmak hem çok kolay hemde çok zordur arkadaşlar ancak e ticareti fiziksel ticaretten ayırmaz etik kurallara bağlı bir şekilde mal veya hizmet sunarsak ve bu işi severek yaparsak kesinlikle ve kesinlikle başarı elde edebiliriz.

Herkese hayırlı ve bol kazançlar.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Konuyla ilgili sorularınızı elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım teşekkürler