27 Haziran 2013 Perşembe

E TİCARET VE İNTERNETTEN PARA KAZANMA GERÇEĞİ



internetten para kazanma gerçeği
İnternetten para kazanmak denilince günümüzde akıllara takılan bir soru vardır ki bu soru hem bireysel olarak kazanç elde etmeyi engelleyen hemde ülke ekonomisinin büyümesine tamamen ket vuran bir sorudur. internetten para kazanmak konusunda Türk insanı hep tereddütle bu konuya yaklaşıyor ve hal böyle olunca Hollanda Almanya ve Batı Avrupa ülkeleri gelişen teknoloji ürünü olan e ticarete eğilip bu ticaret sisteminden ve internetten milyar dolarlar kazanırken, öyle bir şüphe koyuluyor ki gelişmekte ve gelişmemiş ülke insanının aklına, bu ülkelerin değil e ticaret yapması veya internetten para kazanıp bu büyük pastadan herhangi bir pay alması, ülke insanı internetten para kazanmak veya e ticaret hakkında konuşmaktan bile çekiniyor.Bu işin ciddi bir şekilde yapıldığında hem bireysel olarak hemde ülke ekonomisinin kalkınmasında ne kadar önemli olduğunu anlayan bir kaç kişide farkına vardığı bu gücü ülke insanıyla paylaştığında yakın çevrede  hayalperest veya ütopik olarak nitelendirildiği için girişimci ve hayalperest diye nitelenen insanlar artık bildiklerini paylaşmıyor ve sadece bireysel kazanç sağlıyor.Şu olaya dikkatinizi çekmek istiyorum ki ülkemizde ekonominin bilimin ve teknolojinin ilerlemesinde ülke insanı ve ülke idarecilerinin bu konuda çalışma yapması kadar hatta daha fazla etkiye sahip bir güç vardır ki oda yazılı ve görsel medyadır.
Yazılı ve görsel medyanın ülkede öyle bir gücü vardır ki ve bu güç o kadar çarpıtılarak kullanılıyor ki bu konudaki gerçekler ülkem insanı tarafından bilinse ve gerek psikolojik gerekse sosyal anlamda hangi olayların döndüğünün farkına varabilse ilerlemek büyümek ve kalkınmak ülkemiz için çok çok basit bir hal alacaktır.Konuyu çok fazla dağıtmadan şunu belirteyim ki e ticaret veya internetten para kazanmak ülke ekonomisinde oldukça büyük bir paya sahiptir.Eğer bu güç etkili kullanılırsa hem bireysel kalkınma hemde ülke ekonomisi için   bulunmaz bir kaynak ve sermayedir.

Allah hiç akletmez misiniz? buyuruyor yüce kitabında bu nazardan : Yeni ekonomi, her şeyden önce bilgiyi, üreticiliği, teknolojiyi doğru ve etkin kullanabilme becerisini önde tutar. Bu anlamda, yeni ekonominin asıl sermayesi yukarıda saydığımız bu kavramlardır diyebiliriz. Üretkenlik, öncü olmayı gerektirir. İnsan, var olan bilgiyi ve teknolojiyi yaratıcılıkla birleştirerek yepyeni bir yapı ortaya koyabilirse, hem öncü olabilir, hem de çok daha kolay markalaşabilir. E-ticaretin etkinliği, bu yaratıcılığın varlığıyla doğru orantılıdır. Bilgi ve teknolojiyi yerinde kullanmak e-ticaret verimliliği için yeterlidir ama eğer üretkenliğinizi ve inancınızı  da bu sürece katabiliyorsanız, hem verimlilik hem de ekonomik büyüme alanında sonsuz olanaklara kavuşursunuz. Dünya bunun çarpıcı örnekleriyle doludur.
Neden bunun en büyük örneği TÜRKİYE olmasın.İnternetten para kazanmak ve e ticaret konusunda akıllarda birkaç soru işareti bırakabilmişsem ne mutlu bana umarım faydalı bir yazı olmuştur.
                                                                                                                                                   Herkese hayırlı ve bol kazançlar

2 yorum :

  1. e ticaret paketleri E ticaret günden güne büyümeye başladı. e-ticaretin avantajları bu işi yapmaya yönelen her girişimciyi heyecanlandırıyor buda kazanmalarını sağlıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Girişimciler elbette ki heyecanlı ERTAN bey çok haklısınız ancak "ufak" bir eksiklik var ve buda CESARET ...diye düşünüyorum

      Sil

Konuyla ilgili sorularınızı elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım teşekkürler